Новият регионален министър Андрей Цеков е издал странна заповед. На пръв поглед,

...
Новият регионален министър Андрей Цеков е издал странна заповед. На пръв поглед,
Коментари Харесай

Нанков от ГЕРБ с въпроси към регионалния министър Андрей Цеков заради „странна заповед“

Новият районен министър Андрей Цеков е издал странна заповед. На пръв взор, за пред необятната публика, тя би трябвало да наподобява като стягане на контрола в очернената пътна организация. И евентуално министърът даже ще получи похвали от дежурните “разбирачи ”.

Ако обаче четем заповедта сериозно, пораждат няколко въпроса:

1. Министърът има ли доверие на назначения от него началник на АПИ? Всъщност – изземва ли му пълномощия?! Шефът на АПИ не става ли просто един куриер, който да чете и препраща всеки месец обемисти доклади, вместо да ръководи тази голяма конструкция? И за пред обществеността показва непохватно от тв ефира целите си. А му се “затяга примка ”.

2. Уж ускорява контрола, само че административно – и писмено, министърът не трансферира ли отговорността на един от заместниците си? Въвежда ли нов документооборот сред организацията и Министерство на регионалното развитие, с цел да остава административна диря с неразбираем резултат? Какво като получава доклади? Това значи ли, че до момента шефът на АПИ е работил в прорез с политиката на управлението на Министерство на регионалното развитие? И са правени нерегламентирани заплащания ли? Ако е по този начин, би трябвало да се намесят други органи.

3. Възможно ли е задачата да е друга – без да носи официално отговорност, да събира информация – която напряко да се дава на финансовия министър Асен Василев? И двамата да вземат решение на кого, какъв брой и по кое време да се заплаща

Оставям на външните анализатори да кажат залага ли се корупционен модел с парите за пътища.

Ще забележим през идващите дни накъде ще задуха вятърът на смяната. Защото до нас донесе още доста забавни новини…

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР